Harlösaspelen 2012-01-15

Så har då även vår egen cup i Harlösa spelats. Vi samlades i hallen klockan 7:15 i söndags morse. Många trötta ögen men också en hel de entusiasm för att spela fotboll. Vi hade anmält 2 lag och ställde upp enligt följande. I Harlösa 1 spelade Loke, Simon, Joacim, Jens, Hugo, Arek, Gustav och Marielle. Detta lag coachades av Björn och undertecknad. I Harlösa 2 spelade Sebastian, Alexander, Viktor, Joel, Elin, Adam, Lucas och Oscar. Här var det Christian och Mattias som var ledare. Tyvärr missade Emma cupen då hon tillbringade helgen i Stockholm. Övriga lagen i cupen var Sjöbo, Torn (3 lag), Hörby (2 lag) samt Oxie (2 lag). Det blev många jämna matcher för oss och det blev både segrar, förluster och oavgjorda matcher. Resultaten spelar ingen som helst roll och det viktigaste är att man gör så gott man kan och har roligt! Dock är det inte så lätt när matcherna är jämna, föräldrar, syskon och andra hejar på att inte bli nervös. Vi har pratat mycket om detta och jag tyckte våra spelare hanterade "trycket" riktigt bra. Det fanns 2 lag i cupen som kommit lite längre i sin utveckling än vi och det var Sjöbo och det ena Oxielaget, men även när vi mötte dem stod vi upp bra, spelade länge jämnt och framförallt, ingen "hängde läpp" när siffrorna rann i väg lite på slutet.

Man märker också hur viktiga träningarna är för vi var inte riktigt "på tå" fotbollsmässigt så här efter juluppehållet vilket vi inte heller var efter förra sommarlovet. Skönt att veta att träning ger färdighet. Som vanligt kämpade alla väl och det är vi ledare otroligt nöjda över. Andra positiva saker att notera är att Loke gjorde sina första mål, 2 st, och detta dessutom mot det bästa motståndet Sjöbo. Alexander, Hugo, Lucas, Viktor, Jens, Adam och Simon gjorde alla strålande insatser i målet. Kul att så många vill stå i mål. Men som sagt, alla kämpade kanon!!!

Vi får också passa på att tacka för allt stödet vi fick från läktarna.

Blir nu ett uppehåll på "matchandet" fram till att Knattespelen börjar någon gång i slutet av april. Vi kommer dock att träna varje vecka fram till dess, så att vi kommer väl förberedda då.

Pär Ulmén

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:26 Skribent: Pär Ulmén